Pesto alla Genovese - przepyszny sos na bazie specjalnie wyselekcjonowanej, świeżej bazylii z dodatkiem orzechów nerkowca i serów to wprost bogactwo smaku tradycyjnej włoskiej kuchni. Swoim niezwykłym aromatem i smakiem zadowoli nawet najbardziej wybredny gust. Znakomity dodatek do makaronu Bavette.
Składniki i alergeny
Składniki:
olej słonecznikowy, świeża bazylia 30%, orzechy nerkowca, ser Parmigiano Reggiano ChNP 5% (mleko), błonnik kukurydziany, serwatka w proszku (mleko), sól, białka mleka, ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, cukier, ekstrakt z bazylii, naturalne aromaty (mleko), regulator kwasowości: kwas mlekowy, czosnek.
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Orzechy,
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Osłonka niejadalna:Nie,
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących:zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą,
Zawiera lukrecję:Nie,
Zawiera chininę:Nie,
Zawiera taurynę:Nie,
Zawiera przeciwutleniacze:Nie,
Zawiera wzmacniacze smaku:Nie,
Zawiera fosforany:Nie,
Zawiera barwniki:Nie,
Zawiera substancje konserwujące:Nie,
Zawiera kofeinę:Nie,
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli:Nie
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
482 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
46 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
5.3 g
Zawartość węglowodanów
9.8 g
Cukry
5.5 g
Zawartość błonnika
5 g
Zawartość białek
4.7 g
Zawartość soli
3.25 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Sposób przyrządzania: sosu pesto nie trzeba podgrzewać, wystarczy dodać do świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje w proporcjach: 50 g sosu na 100 g suchego makaronu.
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Włochy
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
Barilla G. e R.Fratelli - Societa per Azioni
Dystrybutor:
Barilla Poland sp. z o.o.
Bobrowiecka 8 00-728 Warszawa
marta.kakolewska@barilla.com
Importer:
Barilla Poland sp. z o.o.
Bobrowiecka 8 00-728 Warszawa PL
marta.kakolewska@barilla.com
Nazwa wymagana prawnie:
Sos do makaronu pesto alla genovese - pesto z bazylią