Twój koszyk jest pusty
Dodaj produkty do koszyka i przekonaj się, jak łatwo zrobisz u nas zakupy.
Twój koszyk (0)
Twój koszyk jest pusty
Dodaj produkty do koszyka i przekonaj się, jak łatwo zrobisz u nas zakupy.
Fasolę odsącz i zmiksuj razem z suszonymi pomidorami i kaparami. Dodaj olej, koncentrat pomidorowy, wędzoną paprykę, syrop klonowy, musztardę, żółtko, pieprz i ponownie dokładnie zblenduj.
Cebulę i korniszony posiekaj w drobną kostkę, dodaj do tatara i wymieszaj.
Przygotuj podpłomyki: wymieszaj obie mąki, cukier, sodę i sól. Następnie dodaj napój sojowy, wymieszaj wszystko za pomocą łyżki i wyrób ciasto rękami. Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Rozwałkuj ciasto na gruby placek. Wykrawaj krążki o średnicy 5 centymetrów i smaż je na rozgrzanej patelni na średnim ogniu 5-6 minut z każdej strony. Podpłomyki podawaj z tatarem z fasoli i sałatką z ogórków i pomidorków cherry.