Składniki:
mleko pasteryzowane, sól, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka cielęca, pleśń: Penicillium roqueforti. Skórka sera jest niejadalna.
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Osłonka niejadalna:Tak
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
344 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
29 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
20 g
Zawartość węglowodanów
0.9 g
Cukry
0.1 g
Zawartość białek
20 g
Zawartość soli
2.82 g
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Włochy
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn
Importer:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn PL
Nazwa wymagana prawnie:
Gorgonzola ChNP Piccante. Ser miękki, dojrzewający z przerostem niebieskiej pleśni, pikantny. (ChNP - Chroniona Nazwa Pochodzenia)