Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona parzona.
Skład i alergeny
Składniki:
Mięso wieprzowe z szynki (100 g produktu wyprodukowano z 105 g mięsa), sól, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), substancja konserwująca: azotyn sodu; osłonka jadalna: jelito wieprzowe. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), SOJĘ, MLEKO, JAJA i SELER.
Alergeny:
Gorczyca i produkty pochodne
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Osłonka niejadalna:Nie,
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących:Nie,
Zawiera lukrecję:Nie,
Zawiera chininę:Nie,
Zawiera taurynę:Nie,
Zawiera przeciwutleniacze:Nie,
Zawiera wzmacniacze smaku:Nie,
Zawiera fosforany:Nie,
Zawiera siarczyny:Nie,
Zawiera barwniki:Nie,
Zawiera antybiotyki:Nie,
Zawiera substancje konserwujące:Tak,
Zawiera tłuszcze utwardzone (trans):Nie,
Zawiera olej palmowy:Nie,
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole):E250 Azotyn sodu,
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E):Substancja konserwująca
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
247 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
19 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
7.3 g
Zawartość węglowodanów
0.5 g
Cukry
0.5 g
Zawartość błonnika
0.8 g
Zawartość białek
18 g
Zawartość soli
1.8 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:2 - 8 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w warunkach chłodniczych
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Polska
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JBB" Import - Eksport Józef Bałdyga
Dystrybutor:
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JBB" Import-Eksport Józef Bałdyga
Nazwa wymagana prawnie:
KIEŁBASA ŚLĄSKA Z SZYNKI KRAINA WĘDLIN 450 G. Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona parzona.