Mieszanka czekolady mlecznej z mleka alpejskiego, czekolady mlecznej z mleka alpejskiego z nadzieniem mlecznym z mleka alpejskiego o smaku waniliowym oraz pokruszonymi ciastkami kakaowymi i ciastek kakaowych z nadzieniem o smaku waniliowym.
Składniki i alergeny
Składniki:
Składniki: cukier, tłuszcz palmowy, mąka PSZENNA, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone MLEKO w proszku, serwatka w proszku (z MLEKA), miazga kakaowa, tłuszcz MLECZNY, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, olej rzepakowy, skrobia PSZENNA, syrop glukozowo-fruktozowy, emulgator (lecytyny SOJOWE), substancje spulchniające (E 501, E 503, E 500), pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH, sól, regulator kwasowości (E 524), aromaty.Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej z mleka alpejskiego min. 30 %. MOŻE ZAWIERAĆ INNE ORZECHY.
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Soja i produkty pochodne,
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy,
Orzechy,
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole):E503 Węglany amonu, E501 Węglany potasu, E500 Węglany sodu, E524 Wodorotlenek sodu,
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E):Regulator kwasowości, Substancja spulchniająca
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
543 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
32 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
17 g
Zawartość węglowodanów
58 g
Cukry
49 g
Zawartość błonnika
1.6 g
Zawartość białek
5.3 g
Zawartość soli
0.43 g
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Słowacja
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Dystrybutor:
Mondelez Polska sp z o.o.
Domaniewska 49 02-672 Warszawa
Nazwa wymagana prawnie:
Mieszanka czekolady mlecznej z mleka alpejskiego, czekolady mlecznej z mleka alpejskiego z nadzieniem mlecznym z mleka alpejskiego o smaku waniliowym oraz pokruszonymi ciastkami kakaowymi i ciastek kakaowych z nadzieniem o smaku waniliowym.