Składniki:
semolina z pszenicy twardej (Triticum durum).
Alergeny:
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Dodatkowe informacje na temat produktu:Al dente 14 min, Miękki 16 min.
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
354 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
1.5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.3 g
Zawartość węglowodanów
72 g
Cukry
3.8 g
Zawartość białek
12 g
Zawartość soli
0.03 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Na każde 100 g makaronu należy użyć 1 l wody i 10 g soli. Wrzucić makaron do osolonej, wrzącej wody i zamieszać. Gotować 14-16 minut, mieszając od czasu do czasu. Makaron odcedzić, pozostawiając niewielką ilość wody. Dodać oliwę lub masło.
Pozostałe informacje
Producent:
BLM Polska Sp. z .o.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn
Importer:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn PL
Nazwa wymagana prawnie:
Makaron orzo z semoliny z pszenicy durum