Nasz makaron powstał na bazie mąki kukurydzianej. Jest produktem bezglutenowym. Czy wiesz, że produkty bezglutenowe są odpowiednie dla osób cierpiących na celiakię. Dieta bezglutenowa polega na całkowitej eliminacji z pożywienia produktów zawierających gluten czyli na wykluczaniu pokarmów zawierających zboża takie, jak m.in. pszenica, żyto, jęczmień.
Składniki i alergeny
Składniki:
mąka kukurydziana
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
345 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
0.8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Zawartość węglowodanów
79 g
Cukry
1 g
Zawartość błonnika
0 g
Zawartość białek
5.5 g
Zawartość soli
0 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania: Makaron wsypać do gotującej się wody (1 litr wody na 100 g makaronu), od czasu do czasu mieszając. Po upływie czasu wskazanego na opakowaniu ugotowany, przepłukany wodą i odcedzony makaron gotowy jest do podania.
Al dente 10 min, miękki 12 min.
Pozostałe informacje
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn
Nazwa wymagana prawnie:
Makaron bezglutenowy fusilli