Składniki:
mąka z pszenicy twardej (Triticum durum). Produkt może zawierać jaja.
Alergeny:
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
354 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
1.5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.4 g
Zawartość węglowodanów
71 g
Cukry
2.9 g
Zawartość błonnika
3 g
Zawartość białek
12 g
Zawartość soli
0.01 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Przechowywać w przewiewnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Makaron wsypać do posolonej, gotującej się wody (1 litr wody na 100 g makaronu), od czasu do czasu mieszając. Gotować przez 7-8 minut, następnie ugotowany makaron odcedzić i podać. Czas gotowania zależy od indywidualnych preferencji dotyczących twardości makaronu.