Makaron wyprodukowany z mąki z pszenicy durum jest łatwiejszy w przygotowaniu - nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt.
Składniki i alergeny
Składniki:
mąka pełnoziarnista z pszenicy twardej (Triticum durum). Produkt może zawierać jaja.
Alergeny:
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
156 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.2 g
Zawartość węglowodanów
27 g
Cukry
0.8 g
Zawartość błonnika
5.4 g
Zawartość białek
7 g
Zawartość soli
0.01 g
Witaminy i składniki mineralne
w 100 g
% RWS w 100 g
Fosfor
128 mg
18%
Mangan
1.41 mg
71%
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Czas gotowania: 12 minut.
Pozostałe informacje
Producent:
Maspex
Dystrybutor:
MW FOOD Sp. z o.o.
Chopina 10 34-100 Wadowice
maspex@maspex.com
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn PL