Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Zawiera barwniki:Tak,
Zawiera aromaty:Tak,
Poziom znakowania Nutriscore:D
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
408 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
19 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
8.6 g
Zawartość węglowodanów
45 g
Cukry
1.2 g
Zawartość błonnika
12 g
Zawartość białek
8.8 g
Zawartość soli
1.9 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Sposób przygotowania:
1. WYJMIJ TOREBKĘ Z FOLII. 2. ROZŁÓŻ TOREBKĘ I WŁÓŻ DO KUCHENKI. 3. USTAW KUCHENKĘ NA CZAS 2-4 MINUTY W ZALEZNOŚCI OD JEJ MOCY MAKSYMALNEJ *. 4. NASŁUCHUJ ODGŁOSU PĘKAJĄCYCH ZIAREN, GDY PRZERWA POMIĘDZY PĘKANIEM ZIAREN WYDŁUŻY SIĘ DO 1-2 SEKUND POPCORN JEST GOTOWY. 5. OSTROŻNIE WYJMIJ GORĄCĄ TOREBKĘ I KILKUKROTNIE POTRZĄŚNIJ ABY ROWNOMIERNIE ROZPOROWADZIĆ SÓL. 6. OTWÓRZ, UWAŻAJĄC NA GORĄCĄ PARĘ.
*PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: MOC MIKROFALÓWKI 1000 W CZAS OK. 2 MIN MOC MIKROFALÓWKI 800 W CZAS 2,5-3 MIN MOC MIKROFALÓWKI 600 W CZAS 3-4 MIN
Pozostałe informacje
Producent:
HELIO S.A.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Certyfikaty:
FSC - Forest Stewardship Council - opakowanie:1,
FSC (opakowanie) - Numer certyfikatu:FSC-C134042
Nazwa wymagana prawnie:
Ziarno kukurydzy o smaku maślanym z dodatkiem soli do przygotowania popcornu o smaku maślanym w kuchence mikrofalowej.