Alpro sojowe z żywymi kulturami bakterii, o smaku brzoskwiniowym to produkt w 100% roślinny, będący dobrym źródłem wapnia, białka oraz witamin: D, B12 i B2. Nie zawiera glutenu ani laktozy, może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. To świetna, w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego jogurtu.
Skład i alergeny
Składniki:
baza sojowa (80 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (9,7 %)),brzoskwinia (10,9 %),cukier,regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu),stabilizator (pektyny),wapń,aromat,sól morska,przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego),sok marchwiowy zagęszczony,witaminy B2, B12, D2,kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)
Alergeny:
Nie zawiera Zboża zawierające gluten,
Nie zawiera Mleko,
Może zawierać Orzechy,
Nie zawiera Orzeszki ziemne,
Zawiera Soja
Inne informacje o zawartości produktu:
Przeciwutleniacze:Zawiera,
Smaki \ Aromaty:Zawiera
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
69 kcal
Tłuszcz
2.1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0.4 g
Węglowodany
8.3 g
w tym cukry
8.2 g
Błonnik
0.9 g
Białko
3.6 g
Sól
0.25 g
Ergokalcyferol lub witamina D2
0.75 µg
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:Schładzać,
Min. temp. °C:1,
Maks. temp. °C:7
Pozostałe informacje
Producent:
Danone sp. z o.o.
Dystrybutor:
Danone sp. z o.o.
Certyfikaty:
Certified B Corporation:,
V-Label (European Vegetarian Union):
Nazwa wymagana prawnie:
Produkt sojowy z żywymi kulturami bakterii, brzoskwinia, z wapniem i witaminami.