Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma swoją wyjątkową gęstość zawdzięcza temu, że tworzony jest sposobem zbliżonym do tradycyjnej metody wytwarzania jogurtu, stosowanego w krajach południowo-wschodniej Europy - ojczyzny jogurtu. Nasz Gęsty nalewany jest do opakowania w formie płynnej, a następnie, dzięki działaniu miliardów bakterii, w sposób naturalny gęstnieje w kubku.
Bez mleka w proszku.
Składniki i alergeny
Składniki:
mleko,żywe kultury bakterii jogurtowych (10⁸ jtk/g)*: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus oraz L. acidophilus LA5 i Bifidobacterium lactis BB12,*Żywe kultury jogurtowe poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z jej trawieniem
Alergeny:
Zawiera Mleko
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna
58 kcal
Tłuszcz
2.8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2 g
Węglowodany
4.9 g
w tym cukry
4.9 g
Białko
3.3 g
Sól
0.11 g
Witaminy i składniki mineralne
w 100 g
% RWS w 100 g
Wapń
175 mg
0%
Wapń (%RWS)
22 %RWS
0%
Pozostałe informacje
Producent:
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia 801 340 600
www.bakoma.pl
Dystrybutor:
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa
Nazwa wymagana prawnie:
Jogurt naturalny gęsty 2,8 % tłuszczu.