BARILLA pesto rosso gęsty sos do makaronu z pomidorami serem i orzechami 200 g
0.2kg - 78,89 zł / kg
Opis produktu
Pesto Rosso - unikalna receptura łącząca prostotę oraz świeżość pomidorów i bazylii z pełnią smaku i niezwykłą konsystencją sosów typu pesto. Dodatek włoskich serów i oliwy z oliwek sprawia, że sos ten zawiera w sobie wszystkie najbardziej charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej składniki. Dobrze pasuje do makaronu Farfalle.
Skład i alergeny
Składniki:
pulpa pomidorowa 34,8%, olej słonecznikowy, koncentrat pomidorowy 15%, syrop glukozowy, ser Grana Padano ChNP 4% (mleko, lizozym z jajek), orzechy nerkowca, sól, bazylia 2,2%, ocet balsamiczny z Modeny IGP 2% (ocet winny, gotowany moszcz winogronowy), serwatka z mleka w proszku, ser Pecorino Romano ChNP 1% (z mleka owczego), cukier, skrobia ryżowa, czosnek, regulator kwasowości: kwas mlekowy, aromat (mleko).
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Jaja i produkty pochodne,
Orzechy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Osłonka niejadalna:Nie,
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących:zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą,
Zawiera lukrecję:Nie,
Zawiera chininę:Nie,
Zawiera taurynę:Nie,
Zawiera przeciwutleniacze:Nie,
Zawiera wzmacniacze smaku:Nie,
Zawiera fosforany:Nie,
Zawiera barwniki:Nie,
Zawiera substancje konserwujące:Nie,
Zawiera kofeinę:Nie,
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli:Nie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
324 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
28 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
3.7 g
Zawartość węglowodanów
13.2 g
Cukry
7.5 g
Zawartość błonnika
2 g
Zawartość białek
3.8 g
Zawartość soli
3 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:4 - 25 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w temperaturze pokojowej
Sposób przygotowania:
Sposób przyrządzania: sosu pesto nie trzeba podgrzewać, wystarczy dodać do świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje w proporcjach: 50 g sosu na 100 g suchego makaronu.
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Włochy
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
Barilla Poland
Dystrybutor:
Barilla Poland sp. z o.o.
Nazwa wymagana prawnie:
Sos do makaronu pesto rosso - pesto z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym z Modeny ''Aceto balsamico di Modena ChOG''
Barilla
BARILLA pesto rosso gęsty sos do makaronu z pomidorami serem i orzechami 200 g