Twój koszyk jest pusty
Dodaj produkty do koszyka i przekonaj się, jak łatwo zrobisz u nas zakupy.
Mrożone owoce przełóż do naczynia i pozostaw w ciepłym miejscu do rozmrożenia.
Posiekaj nożem zimne masło. Dodaj obie mąki, jajko, cukier puder, szczyptę soli i zagniataj do momentu powstania kruszonki. Uformuj ją w kulkę i wstaw do lodówki na 30 minut.
W międzyczasie rozmrożone owoce duś na patelni z miodem, aż puszczą soki. Następnie dodaj skrobię ziemniaczaną, cały czas energicznie mieszając. Zdejmij patelnię z gazu.
Schłodzone ciasto podziel na dwie nierówne części – większą wylep blaszkę do tarty, a mniejszą włóż do lodówki. Przykryj blaszkę folią aluminiową i wysyp na nią np. ziarna fasoli. Tak przygotowany spód wstaw do piekarnika nagrzanego do 190˚C na 12-14 minut. Po tym czasie zbierz ziarna z folią i dopiekaj spód około 5 minut.
Na upieczony spód wyłóż przygotowane wcześniej owoce. Pozostałą część ciasta wyjmij z lodówki, rozwałkuj, wytnij dowolne świąteczne wzory i przykryj nią owoce. Zmniejsz temperaturę do 180˚C i piecz tartę kolejne 25 minut.