Składniki:
mąka pszenna, cukier, pasteryzowana masa jajowa**, woda, olej rzepakowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; glukoza, aromaty, sól, barwnik: karoteny. ** z jaj z chowu ściółkowego.
Alergeny:
Jaja i produkty pochodne,
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Zawiera fosforany:Tak,
Zawiera barwniki:Tak
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
392 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
8.8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
1.2 g
Zawartość węglowodanów
67 g
Cukry
30 g
Zawartość białek
9.5 g
Zawartość soli
0.3 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Sposób przygotowania:
Propozycja przygotowania TIRAMISU Składniki: 1 opakowanie biszkoptów podłużnych 300-500 ml mocnej i schłodzonej kawy 250g sera mascarpone 5 jajek 5 łyżek cukru Olejek migdałowy i rumowy Kakao
Przygotowanie: Ubić białka, osobno utrzeć żółtka z cukrem. Do sera dodać olejek migdałowy, a do kawy rumowy. Do utartych żółtek dodać ser mascarpone, lekko wymieszać, a następnie dodać ubitą pianę. W kawie maczać biszkopty i ułożyć na spodzie naczynia. Biszkopty przykryć masą serową, a na nią ponownie ułożyć warstwę nasączonych w kawie biszkoptów i zakończyć warstwą masy serowej. Całość posypać kakao. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!