Składniki:
Mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, sól 2,5%, kultury mleczarskie, pleśń gatunku Penicillium roqueforti, substancja konserwująca: natamycyna
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Poziom znakowania Nutriscore:E
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
370 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
32 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
19 g
Zawartość węglowodanów
1.4 g
Cukry
0.6 g
Zawartość białek
19 g
Zawartość soli
2.5 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:2 - 8 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin.
Pozostałe informacje
Producent:
MLECZARNIA TUREK SP.Z O.O.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Certyfikaty:
Certyfikat weterynaryjny:PL 30271601 WE
Nazwa wymagana prawnie:
Ser dojrzewający z przerostem niebieskiej pleśni