Składniki:
mąka z pszenicy zwyczajnej, przyprawa: kurkuma. Produkt może zawierać jaja.
Alergeny:
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
352 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
1.1
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.5
Zawartość węglowodanów
73
Cukry
3.5
Zawartość błonnika
2.8
Zawartość białek
11
Zawartość soli
0.01
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Przechowywać w miejscu przewiewnym.
Sposób przygotowania:
1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1 litr wody na 100g makaronu. 2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 6-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dokładny czas gotowania dostosować do indywidualnych preferencji co do twardości ugotowanego makaronu. 3. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.