Składniki:
makaron spaghetti gotowany 50% (woda, semolina z pszenicy twardej, olej rzepakowy, sól), sos na bazie pomidorów z mięsem wołowym 47,5% [pulpa pomidorowa 47,1% (pomidory 80% w pulpie, sok pomidorowy, kwas: kwas cytrynowy), mięso wołowe 31,4%, cebula 7,8%, marchew, koncentrat pomidorowy 3,5%, czosnek, sól, olej rzepakowy, cukier, skrobia, bazylia, przyprawy, rozmaryn suszony, aromat naturalny], ser twardy 2,5%, oregano liofilizowane. Produkt może zawierać: gorczycę, jaja, seler, nasiona sezamu, soję.
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Zawiera aromaty:Tak
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
126 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
3.6 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
1.2 g
Zawartość węglowodanów
16 g
Cukry
2 g
Zawartość błonnika
1.5 g
Zawartość białek
7 g
Zawartość soli
1 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:0 - 6 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w warunkach chłodniczych,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
Sposób przygotowania:
Kuchenka mikrofalowa, Patelnia
Pozostałe informacje
Producent:
VIRTU PRODUCTION SP. Z O.O.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Nazwa wymagana prawnie:
Makaron spaghetti na bazie pomidorów z mięsem wołowym. Półprodukt garmażeryjny gotowy do spożycia po obróbce cieplnej do temperatury minimum +80℃ w środku.