Większe, ekonomiczne opakowanie pozwoli rozkoszować się smakiem soczystych, chrupiących paluszków z fileta rybnego, całej Twojej rodzinie. Produkt głęboko mrożony.
Składniki i alergeny
Składniki:
Filety z RYB białych (A – mintaj, B – dorsz czarny, D – morszczuk, K – miruna; patrz nadruk z boku kartonika), panierka sypka 15 % (mąka PSZENNA, drożdże, sól, papryka mielona, kurkuma), woda ,olej słonecznikowy, mąka PSZENNA, sól.
Alergeny:
Ryby i produkty pochodne,
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
182 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
8.3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.8 g
Zawartość węglowodanów
14 g
Cukry
0.9 g
Zawartość białek
13 g
Zawartość soli
0.94 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Przygotowanie w piekarniku
Rozgrzej piekarnik do temperatury 230ºC. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 14 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 11 minut). Przygotowanie na patelni
Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając.
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).