Składniki:
przecier pomidorowy 29%, olej słonecznikowy, pulpa pomidorowa 11%, orzechy nerkowca, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, tofu - przetwór sojowy 5,6% (woda, soja, chlorek magnezu), bazylia 5,2%, sól, orzeszki piniowe, suszona pietruszka, regulator kwasowości: kwas mlekowy, czosnek, skrobia kukurydziana, papryczka chili, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Produkt może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, seler, gorczycę.
Alergeny:
Soja i produkty pochodne,
Orzechy,
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi,
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Zawiera przeciwutleniacze:Tak
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
414 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
38.9 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
4.9 g
Zawartość węglowodanów
8.5 g
Cukry
8.5 g
Zawartość błonnika
3.3 g
Zawartość białek
5.7 g
Zawartość soli
1.45 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Pozostałe informacje
Producent:
F.LLI POLLI S.P.A.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Nazwa wymagana prawnie:
Sos pesto z pomidorami, bazylią i tofu - przetworem sojowym. Odpowiedni dla wegan. Produkt pasteryzowany.