Składniki:
mleko pasteryzowane, sól, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka cielęca, pleśń: Penicillium roqueforti. Skórka sera jest niejadalna.
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Osłonka niejadalna:Tak
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
344 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
29 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
20 g
Zawartość węglowodanów
0.9 g
Cukry
0.1 g
Zawartość białek
20 g
Zawartość soli
2.82 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:2 - 6 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w warunkach chłodniczych,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Spożyć nie później niż 2 dni od otwarcia.
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Włochy
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
IGOR SRL
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Certyfikaty:
Certyfikat weterynaryjny:IT01124CE,
ChNP - Chroniona Nazwa Pochodzenia:1
Nazwa wymagana prawnie:
Gorgonzola ChNP Piccante. Ser miękki, dojrzewający z przerostem niebieskiej pleśni, pikantny. (ChNP - Chroniona Nazwa Pochodzenia)