Wolne gotowanie to: długie gotowanie w temperaturze około 85°C = zachowanie struktury i smaku. Gotowanie w opakowaniach próżniowych = smak zamknięty wewnątrz opakowania. Produkty bez dodatku substancji konserwujących. Dzięki metodzie wolnego gotowania otrzymasz danie o wyjątkowym smaku w 25 minut.
Skład i alergeny
Składniki:
100 g mięsa wolno gotowanego uzyskanego ze 120 g uda z indyka. Sos mięsny ze śliwką (skrobia kukurydziana, przyprawy, sól, ekstrakty przypraw, aromaty, glukoza, błonniki roślinne), suszona śliwka 5%.
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Zawiera aromaty:Tak
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
118 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
2.5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.7 g
Zawartość węglowodanów
2.7 g
Cukry
1.9 g
Zawartość białek
20 g
Zawartość soli
1.1 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:1 - 6 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w warunkach chłodniczych,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Zużyć bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Sposób przygotowania:
Piekarnik
Pozostałe informacje
Producent:
WIELKOPOLSKI INDYK SP Z.O.O
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Certyfikaty:
Certyfikat weterynaryjny:PL 30214102 WE
Nazwa wymagana prawnie:
Indyk ze śliwką wolno gotowany