Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Stek klasyczny Przepis na patelnię Stek wyjąć z lodówki na godzinę przed smażeniem. Obsypać pieprzem, wysmarować olejem. Włożyć na dobrze rozgrzaną patelnię z grubym dnem. Aby uzyskać stek średnio wysmażony (różowe mięso w środku) stek smażyć przez 2 minuty z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć również 2 minuty. Mięso obrócić ponownie i smażyć po 1 minucie na każdej ze stron. Aby uzyskać stek dobrze wysmażony, mięso smażyć 2 razy po 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posolić. Na jedną minutę przed podaniem na steku ułożyć 1 łyżkę masła.
Stek Przepis na grilla Rozgrzać grill do najwyższej temperatury. Naoliwić ruszt. Jeżeli grill będzie się dymił od Oliwy/tłuszczu, oznacza to, że jest on wystarczająco gorący. Steki umieścić na grillu bezpośrednio nad ogniem; grillować 3 minuty. Po 3 minutach, steki powinny mieć mocne, ciemno brązowe oznaki grillowe. Przewrócić steki na drugą stronę i kontynuować grillowanie. Na drugiej stronie grillujemy przez kolejne 3 minuty. Steki odwracamy tylko raz. Należy pamiętać, aby mięsa nie dziurawić widelcem bądź nożem, co spowoduje, że wypłyną z mięsa soki i mięso będzie twarde. Zdjąć steki z grilla, odczekać chwilę, posolić, popieprzyć i serwować.
Smaż z każdej strony po 4 minuty by stek był mocno wysmażony
Smaż z każdej strony po 3 minuty by stek był średni wysmażony
Sposób podania:
Należy spożyć po obróbce cieplnej.
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Polska
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Kraj chowu:
Polska
Kraj uboju:
Polska
Producent:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn
Importer:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn PL