Boczek surowy wędzony znakomicie nadaje się do bezpośredniego spożycia (np. na kanapki), jak również po usmażeniu. Jest to idealny dodatek do przygotowania jajecznicy, tostów, zapiekanek, spaghetti lub pizzy.
Skład i alergeny
Składniki:
Składniki: boczek wieprzowy bez żeber, chrząstki i skóry (104 g wykorzystano do przygotowania 100 g gotowego produktu), sól, stabilizatory: trifosforany; przeciwutleniacz: askorbinian sodu; glukoza, maltodekstroza, aromaty, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: seler, gorczycę, soję, mleko (łącznie z laktozą).
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
274 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
23 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
9.2 g
Zawartość węglowodanów
0.6 g
Cukry
0.5 g
Zawartość białek
16 g
Zawartość soli
2.1 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:1 - 6 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w warunkach chłodniczych
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Polska
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).