Otrzymywane metodą termostatową. Gazowanie produktu jest naturalne. Metoda pozyskiwania naszego produktu nawiązuje do najstarszych tradycji otrzymywania mleka zsiadłego przez gospodynie wiejskie.
Składniki i alergeny
Składniki: mleko,żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej
Alergeny:
Zawiera Mleko
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna
46 kcal
Tłuszcz
2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1.3 g
Węglowodany
4 g
w tym cukry
4 g
Białko
3 g
Sól
0.08 g
Pozostałe informacje
Producent:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie
ul. Borowa 4
22-300 Krasnystaw
www.krasnystaw.eu
Dystrybutor:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie
ul. Borowa 4 22-300 Krasnystaw
Nazwa wymagana prawnie:
Zsiadłe mleko. Mleko fermentowane.