Czy wiesz że... Polifosforany to dozwolone dodatki do żywności, pełniące funkcje np. stabilizatorów, które w mrożonych krewetkach wiążą wodę w tkankach. Przez ich dodatek do krewetek zwiększają swoją objętość tracąc pierwotną strukturę mięsa i walory smakowe. Ten produkt nie zawiera polifosforanów, dzięki czemu możesz cieszyć się łatwością przygotowania i pełnią naturalnego smaku.
Składniki i alergeny
Składniki:
Krewetki białe (Litopenaeus Vannamei) 99%, sól. Produkt może zawierać ryby i mięczaki.
Alergeny:
Skorupiaki i produkty pochodne
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
70 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
0.5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.2 g
Zawartość węglowodanów
0.6 g
Cukry
0.6 g
Zawartość błonnika
0.7 g
Zawartość białek
15.4 g
Zawartość soli
1 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą krewetki należy poddać obróbce termicznej. Patelnia: Smażyć na rozgrzanym oleju przez 5-7 minut. Garbek: gotować we wrzątku przez około 3-5 minut. Po usunięciu pancerza produkt gotowy do spożycia.
Sposób podania:
Do spożycia po obróbce termicznej.
Pozostałe informacje
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn
Metoda produkcji:
Złowione w hodowli
Nazwa wymagana prawnie:
Krewetki białe (Litopenaeus Vannamei) surowe w pancerzu, bez głowy, oczyszczone, glazurowane.