Składniki:
Mintaj (gadus chalcogrammus) filet bez skóry.
Alergeny:
Ryby i produkty pochodne
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Przepis: Filet umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Na osobnej patelni rozpuścić masło i zeszklić czosnek z natką pietruszki. Tak powstałym sosem polać usmażoną rybę.
Sposób podania:
Spożyć po obróbce cieplnej.
Pozostałe informacje
Producent:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn
Importer:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn PL
Miejsce Połowu:
Północno-zachodnia część Oceanu Spokojnego, Północno-wschodnia część Oceanu Spokojnego
Metoda produkcji:
Złowione w morzu
Narzędzie połowu:
Włoki
Nazwa wymagana prawnie:
Mintaj - filet bez skóry, rozmrożony