Marinero Morszczuk Argentyński filet bez skóry 900 g
0.9kg - 38,32 zł / kg
Opis produktu
Czy wiesz że polifosforany to dozwolone dodatki do żywności, pełniącej funkcje np. stabilizatorów, które w rybach mrożonych wiążą wodę w tkankach. Przez ich dodatek ryba zwiększa swoją objętość tracąc pierwotną strukturę mięsa i walory smakowe. Ten produkt nie zawiera polifosforanów, dzięki czemu możesz cieszyć się łatwością przygotowania i pełnią naturalnego smaku.
Składniki i alergeny
Składniki:
Morszczuk argentyński (Merluccius Hubbsi). Produkt może zawierać skorupiaki i mięczaki.
Alergeny:
Ryby i produkty pochodne
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Dodatkowe informacje na temat produktu:Pomimo największej staranności i restrykcyjnej kontroli, produkt może zawierać ości.
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
99 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
3.4 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.3 g
Zawartość węglowodanów
0 g
Cukry
0 g
Zawartość błonnika
0.5 g
Zawartość białek
17 g
Zawartość soli
0.18 g
Kwasy Omega3
Wartość
ALA (kwas linolenowy)
100 g/100 ml
DHA (kwas dokozaheksaenowy)
100 mg/100 g
EPA (kwas eikozapentaenowy)
100 g/100 g
Kwasy Omega 3
100 mg/100 kcal
Suma kwasów tłuszczowych EPA i DHA
100 mg/100 ml
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Opłukać pod bieżącą wodą, następnie poddać obróbce cieplnej. Patelnia: smażyć na rozgrzanym oleju przez około 10-12 minut. Garnek: gotować we wrzącej wodzie przez około 7 minut. Piekarnik: piec w piekarniku około 25 minut w temperaturze 180°C.
Pozostałe informacje
Producent:
Abramczyk Sp. z o.o.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn
Importer:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn PL
Miejsce Połowu:
Południowo-zachodnia część Oceanu Atlantyckiego
Metoda produkcji:
Złowione w morzu
Narzędzie połowu:
Włoki
Nazwa wymagana prawnie:
Morszczuk argentyński (Merluccius Hubbsi). Filet bez skóry, glazurowane. Produkt głęboko mrożony.
Marinero
Marinero Morszczuk Argentyński filet bez skóry 900 g