Składniki:
śmietanka 22%, mleko odtłuszczone, rożek waflowy 16% (mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (kokosowy), emulgator: lecytyny, skrobia pszenna, sól, aromaty, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu); belgijska mleczna czekolada 12% (cukier, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (kokosowy), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny, polirycynooleinian poliglicerolu; naturalny aromat waniliowy); nadzienie kakaowe z orzechów laskowych 10% (cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy), pasta z orzechów laskowych 13%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny, aromaty); cukier, polewa kakaowa 5% (tłuszcz roślinny (kokosowy), cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny, aromat waniliowy); kawałki orzechów laskowych 2,5%, kakao w proszku 1%, suszony syrop glukozowy, czekolada w proszku 1% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku); odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; stabilizatory: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, karagen, aromaty. Produkt może zawierać: migdały, pistacje, soję.
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy,
Orzechy,
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących:zawiera syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy,
Zawiera barwniki:Tak,
Zawiera aromaty:Tak
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
366 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
21 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
12 g
Zawartość węglowodanów
39 g
Cukry
26 g
Zawartość błonnika
0.9 g
Zawartość białek
4.8 g
Zawartość soli
0.13 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:poniżej -18 °C,
Sposób przechowywania:produkt głęboko mrożony, chronić przed rozmrożeniem,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Nie zamrażać powtórnie