Maślanka z Mazur Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.
Wysoka zawartość wapnia. Szklanka** maślanki dostarcza 40 % dziennego zapotrzebowania na wapń. **250 ml
Skład i alergeny
Składniki:
maślanka,mleko,żywe kultury bakterii mlekowych
Alergeny:
Zawiera Mleko
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
48 kcal
Tłuszcz
1.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1 g
Węglowodany
5 g
w tym cukry
5 g
Białko
3.5 g
Sól
0.1 g
Wartość
W porcji 100 ml
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:Schładzać,
Min. temp. °C:0,
Maks. temp. °C:8
Serving Proposal:
Wstrząsnąć przed spożyciem.
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Polska
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
Spółdzielnia Mleczarska, „MLEKPOL" w Grajewie
Dystrybutor:
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Certyfikaty:
FSC:,
Wstęga Möbiusa:
Nazwa wymagana prawnie:
Maślanka Mrągowska naturalna.