Jaja chowu ściółkowego są oznaczone symbolem 2. Pochodzą od kur hodowanych w zamkniętych pomieszczeniach. Kury mają jednak możliwość grzędowania i grzebania. W pewnym zakresie uzupełniają dietę o komponenty zawarte w ściółce, dzięki czemu pozyskiwane jaja kurze są wzbogacone o dodatkowe składniki odżywcze.
Skład i alergeny
Alergeny:
Jaja i produkty pochodne
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
139 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
9.7 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
3 g
Zawartość węglowodanów
0.6 g
Cukry
0 g
Zawartość białek
12.5 g
Zawartość soli
0.4 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:5 - 6 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w warunkach chłodniczych,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:po zakupie przechowywać w warunkach chłodniczych
Sposób przygotowania:
- jaja po zakupie przechowywać w warunkach chłodniczych - jaja należy wykorzystać bezpośrednio po rozbiciu skorupki, - zalecane spożycie po obróbce cieplnej
Serving Proposal:
zalecane spożycie po obróbce cieplnej
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Polska
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
Oldar Group Sp. z o.o.
Dystrybutor:
Oldar Group Sp. z o.o. (Oddział w Sokołowie)
Nazwa wymagana prawnie:
Jaja z chowu ściółkowego. 20 sztuk. Klasa A, świeże