Jaja chowu ściółkowego są oznaczone symbolem 2. Pochodzą od kur hodowanych w zamkniętych pomieszczeniach. Kury mają jednak możliwość grzędowania i grzebania. W pewnym zakresie uzupełniają dietę o komponenty zawarte w ściółce, dzięki czemu pozyskiwane jaja kurze są wzbogacone o dodatkowe składniki odżywcze.
Składniki i alergeny
Alergeny:
Jaja i produkty pochodne
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
139 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
9.7 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
3 g
Zawartość węglowodanów
0.6 g
Cukry
0 g
Zawartość białek
12.5 g
Zawartość soli
0.4 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Zalecane spożycie po obróbce cieplnej. Jaja należy wykorzystać bezpośrednio po rozbiciu skorupki
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Polska
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
OVOS SP. Z O.O.
Dystrybutor:
OVOS SP. Z O.O.
BOREK 5 09-320 BIEŻUŃ
ZKURKA@WP.PL