Doskonały smak. Nasz makaron powstał na bazie mąki kukurydzianej. Jest produktem bezglutenowym - odpowiednim dla osób cierpiących na celiakię.
Składniki i alergeny
Składniki:
mąka kukurydziana.
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
350 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
0.8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0.2 g
Zawartość węglowodanów
79 g
Cukry
1 g
Zawartość błonnika
2.5 g
Zawartość białek
5.5 g
Zawartość soli
0.02 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Makaron wsypać do posolonej, gotującej się wody (1 litr wody na 100 g makaronu), od czasu do czasu mieszając. Gotować przez 10-12 minut, następnie ugotowany makaron odcedzić, przepłukać wodą i podać. Czas gotowania zależy od indywidualnych preferencji dotyczących twardości makaronu.
Pozostałe informacje
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn PL