3 45 /szt.
Pastani

Pastani Makaron Capellini D'Angelo 250 g

0.25kg - 13,80 zł / kg

Opis produktu

Czy wiesz, że najważniejsza dla walorów smakowych makaronu jest pszenica, której używa się do produkcji? Powinna to być pszenica twarda (durum), z której uzyskuje się semolinę. Semolina to kaszka powstająca w wyniku zmielenia ziaren pszenicy twardej (durum) i uważana jest powszechnie za najlepszy surowiec do produkcji makaronów. Makaron wyprodukowany z semoliny jest łatwiejszy w przygotowaniu i smaczniejszy- nie skleja się. Jest sprężysty i zachowuje swój kształt.

Skład i alergeny
  • Składniki: Semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać jaja, mięczaki.
  • Alergeny: Zboża zawierajace gluten, Pszenica i produkty z pszenicy
  • Inne informacje o zawartości produktu: Zawiera surowce GMO:Nie

Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal 364 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 1.9 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g
Zawartość węglowodanów 73 g
Cukry 2.7 g
Zawartość białek 12 g
Zawartość soli 0.01 g
Wartość W porcji 100 g

Przechowywanie i sposób przygotowania
  • Przechowywanie: Sposób przechowywania:przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, Inne uwagi dotyczące przechowywania:Przechowywać w przewiewnym miejscu.
  • Sposób przygotowania: Zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. po 3 minutach makaron odcedzić. Dokładny czas gotowania dostosować do indywidualnych upodobań, co do twardości ugotowanego makaronu.

Pozostałe informacje
  • Producent: MAKARONY POLSKIE S.A.
  • Dystrybutor: Jeronimo Martins Polska S.A.
  • Nazwa wymagana prawnie: Makaron Capellini d'angelo

Pastani_Pastani Makaron Capellini D'Angelo 250 g_
Pastani
Pastani Makaron Capellini D'Angelo 250 g
0000004122 0000004122 Artykuły spożywcze > Produkty sypkie > Makaron
3 45 /szt.
Dodano 1 do koszyka! Usunięto z koszyka!