Nasz makaron powstał na bazie mąki kukurydzianej. Jest produktem bezglutenowym. Czy wiesz, że produkty bezglutenowe są odpowiednie dla osób cierpiących na celiakię. Dieta bezglutenowa polega na całkowitej eliminacji z pożywienia produktów zawierających gluten czyli na wykluczeniu pokarmów zawierających zboża takie, jak m.in. pszenica, żyto, jęczmień.
Skład i alergeny
Składniki:
mąka kukurydziana
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Dodatkowe informacje na temat produktu:Al dente - 8 min, miękki - 9 min.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
345 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
0.8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Zawartość węglowodanów
79 g
Cukry
1 g
Zawartość błonnika
0 g
Zawartość białek
5.5 g
Zawartość soli
0 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Sposób przygotowania:
Makaron wsypać do gotującej się wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Posolić według uznania. Gotować na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po upływie czasu wskazanego na opakowaniu ugotowany, przepłukany wodą i odcedzony makaron gotowy jest do podania.
Pozostałe informacje
Producent:
SAM MILLS INTERNATIONAL S.A.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Certyfikaty:
Bez glutenu:1,
Bez glutenu - Numer licencji:PL-038-002
Nazwa wymagana prawnie:
Makaron spaghetti bezglutenowy