Mleko Wiejskie z Piątnicy jest poddawane procesowi mikrofiltracji i pasteryzacji w temperaturze 74°C. Dzięki temu zachowuje większość cennych składników odżywczych, w tym witaminy oraz niezdenaturowane białka serwatkowe.
Składniki i alergeny
Składniki:
Zawartość tłuszczu: 2,0%
Inne informacje o zawartości produktu:
Składniki modyfikowane genetycznie:Nie zawiera
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna
50 kcal
Tłuszcz
2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1.3 g
Węglowodany
4.8 g
w tym cukry
4.8 g
Białko
3.2 g
Sól
0.1 g
Witaminy i składniki mineralne
w 100 ml
% RWS w 100 ml
Wapń
121 mg
0%
Pozostałe informacje
Producent:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
ul. Forteczna 3,
18-421 Piątnica
www.piatnica.com.pl
Nazwa wymagana prawnie:
Mleko pasteryzowane, mikrofiltrowane, świeże.