Składniki:
ryż biały długi Basmati. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten (jęczmień, pszenicę, owies i żyto).
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób podania:
Inspiracje Ryż Basmati z pastą z papryki i kolendry Składniki: 1 zielona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki garść listków świeżej kolendry 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g ryżu basmati kostka rosołowa sól, pieprz Przygotowanie: Paprykę, cebulę, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki oraz oliwę z oliwek zmiksować w blenderze. Kostkę rosołową rozpuścić w 600 ml wrzącej wody. Na patelnię wsypać ryż, pastę zalać wywarem z kostki rosołowej. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu około 15 minut od czasu do czasu mieszając aż ryż zmięknie i wchłonie cały wywar.