Składniki:
ryż brązowy długoziarnisty. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten (pszenicę, żyto, jęczmień, owies)
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób podania:
Inspiracje Sałatka z ryżem brązowym i orzechami Składniki: ryż brązowy 200 g czerwona cebula (1 sztuka) pomidorki koktajlowe (6 sztuk) ciecierzyca konserwowa (pół puszki) ser feta (50 g) ogórek (1 sztuka) orzechy włoskie (pół szklanki) szczypiorek (pół pęczka) oliwa (3 łyżki) sok z cytryny (2 łyżki) zioła prowansalskie sól pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Orzechy uprażyć na patelni. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na patelni. Pomidorki, ogórek, ser feta oraz szczypiorek pokroić. W misce wymieszać wszystkie składniki. Oliwę, sok z cytryny, zioła, sól i pieprz wymierzać w szklance. Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Pozostałe informacje
Nazwa wymagana prawnie:
Ryż brązowy długoziarnisty