Wiodącym produktem osm sierpc jest ser królewski. Ser królewski cieszy się niesłabnącym powodzeniem, wśród klientów hurtowych i detalicznych. Ser królewski doceniają nie tylko klienci w polsce, ale i za granicami naszego państwa. Tajemnica jego smaku tkwi w procesie jego wytwarzania, zależy również od czasu dojrzewania sera. Im ser straszy, tym bardziej twardy, kruchy i intensywny w smaku. ŚWieże bochny sera są delikatne w smaku idealnie nadają się do kanapek czy lekkich sałatek. Bardziej dojrzały ser królewski ma intensywny smak, bardziej intensywną żółtą barwę, intensywny zapach i smak oraz wybitną ostrość. Takie sery zaskakują też orzechowym aromatem i smakiem. Pełnię smaku i aromatu sera królewskiego można poczuć, popijając kęs sera słodkim, czerwonym winem. Ser królewski oprócz niewątpliwej urody-jaką zawdzięcza dużym oczkom w serze, ma znakomitą sprężystą konsystencję oraz niezapomniany smak- lekko słodki orzechowy smak wyrazisty i subtelnie piekący.
Ser podpuszczkowy dojrzewający, półtwardy, typu ementalskiego, uzyskany z mleka krowiego, pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu, bez konserwantów