Ciasto biszkoptowo - tłuszczowe o smaku waniliowo-kakaowym. Produkt pasteryzowany, nie zawiera substancji konserwujących i polepszaczy.
Skład i alergeny
Składniki:
masa jajowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier, skrobia pszenna, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 0,6%, aromat, sól. Produkt może zawierać soję, nasiona sezamu, orzechy i produkty pochodne.
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Jaja i produkty pochodne,
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Zawiera fosforany:Tak,
Zawiera aromaty:Tak,
Zawiera substancje konserwujące:Nie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
457 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
29 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
3.1 g
Zawartość węglowodanów
43 g
Cukry
21 g
Zawartość błonnika
0.6 g
Zawartość białek
5.6 g
Zawartość soli
0.77 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Polska
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
PIEKARNIA OSKROBA S.A
Dystrybutor:
PIEKARNIA OSKROBA S.A
Nazwa wymagana prawnie:
Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku waniliowym z dodatkiem kakao