Składniki:
Cukier, mąka pszenna, masa jajowa, tłuszcz palmowy, 9% polewa kakaowa (cukier, tłuszcz palmowy całkowicie utwardzony, 11% kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny; stabilizator: tristerynian sorbitolu), substancje utrzymujące wilgoć: sorbitole, glicerol; 2,5 drażetki czekoladowe (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny) 2,5% kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowo- fruktozowy, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; naturalne aromaty, skrobia pszenna, sól, substancje spulchniające; difosforany, węglany sodu; regulator kwasowości: octan sodu (certyfikowany olej palmowy). Produkt może zawierać orzechy, mleko i produkty pochodne.
Alergeny:
Jaja i produkty pochodne,
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących:zawiera syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy,
Zawiera fosforany:Tak,
Zawiera aromaty:Tak,
Zawiera olej palmowy:Tak
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
400 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
20 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
12 g
Zawartość węglowodanów
51 g
Cukry
33 g
Zawartość błonnika
1.5 g
Zawartość białek
4.5 g
Zawartość soli
0.6 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Chronić przed ciepłem.
Pozostałe informacje
Producent:
DAN CAKE POLONIA SP. Z O.O.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Nazwa wymagana prawnie:
Ciasto kakaowe. Ciasto biszkoptowo - tłuszczowe z czekoladowymi drażetkami w polewie kakaowej.