Ciasto drożdżowe zawijane z dużą zawartością makowego nadzienia
Skład i alergeny
Składniki:
nadzienie 60,8% (mak parzony 43,8%**, woda, cukier, syrop glukozowy (z pszenicy), rodzynki, skrobia modyfikowana, mąka pszenna, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku, olej rzepakowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; masa jajowa, aromaty, barwnik: karoteny; sól), mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy, woda, masa jajowa, serwatka w proszku (z mleka), drożdże, sól, barwnik: karoteny; aromat. **zawartość maku parzonego w nadzieniu. Produkt może zawierać soję, nasiona sezamu, orzechy i produkty pochodne.
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Jaja i produkty pochodne,
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących:zawiera syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy,
Zawiera barwniki:Tak,
Zawiera aromaty:Tak,
Zawiera substancje konserwujące:Nie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
313 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
10 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
1.4 g
Zawartość węglowodanów
51 g
Cukry
23 g
Zawartość błonnika
4.9 g
Zawartość białek
7 g
Zawartość soli
0.28 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Sposób przechowywania:przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni, nie dłużej niż data przydatności do spożycia.
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Polska
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
PIEKARNIA OSKROBA S.A
Dystrybutor:
PIEKARNIA OSKROBA S.A
Nazwa wymagana prawnie:
Ciasto drożdżowe z makiem, pasteryzowane.