Alergeny:
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie,
Zawiera olej palmowy:Tak
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
378 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
23 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
14 g
Zawartość węglowodanów
33 g
Cukry
2 g
Zawartość białek
4.9 g
Zawartość soli
0.6 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki 10 minut przed użyciem. Rozwinąć wraz z papierem do pieczenia na blaszkę i ponakłuwać widelcem lub pokroić na kawałki według uznania. Posmarować wodą lub roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 ℃ przez 15-25 minut na złoto-brązowy kolor. Czas pieczenia uzależniony jest od użytych składników i od rodzaju piekarnika.
Pozostałe informacje
Producent:
Henglein GmbH
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Żniwna 5 62-025 Kostrzyn PL