Ciasto francuskie. Półprodukt garmażeryjny chłodzony. Z ciasta francuskiego możemy przygotować słodkie pyszności, np. sakiewki. Jako nadzienie możemy użyć konfiturę, dżem, masę makową lub biały ser. Ciasto francuskie doskonale nadaje się do wypieku pikantnych pasztecików. Do nadzienia możemy użyć farszu mięsnego, grzybowego lub kapuścianego.
Alergeny:
Zboża zawierajace gluten,
Pszenica i produkty z pszenicy
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartość odżywcza
W 100 g
Wartość energetyczna kcal
378 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
23 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
14 g
Zawartość węglowodanów
33 g
Cukry
2 g
Zawartość białek
4.9 g
Zawartość soli
0.6 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
Piekarnik
Pozostałe informacje
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Kraj pochodzenia zależy od konkretnej partii produktu jaka znajduje się w sklepie. Informację o kraju pochodzenia znajdziesz na opakowaniu. Możesz również dodać komentarz z preferowanym typem produktu w koszyku lub wiadomości dla shoppera (np. “prosze o pomidory polskie”).
Producent:
Henglein GmbH
Importer:
Henglein Polska Sp. z o.o.
Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza PL
dispo@henglein.pl
Nazwa wymagana prawnie:
Ciasto francuskie 300 g
Smakowite
Smakowite Ciasto francuskie 300 g
00000008850000000885Artykuły spożywcze > Do smażenia i wypieków > Ciasto