Składniki:
ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna), skrobia ziemniaczana (na powierzchni wiórek).
Alergeny:
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Inne informacje o zawartości produktu:
Zawiera surowce GMO:Nie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna kcal
286 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie)
20 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
14 g
Zawartość węglowodanów
2.5 g
Cukry
0.5 g
Zawartość błonnika
0.5 g
Zawartość białek
24 g
Zawartość soli
1.4 g
Wartość
W porcji 100 g
Przechowywanie i sposób przygotowania
Przechowywanie:
Temperatura przechowywania min - max:0 - 6 °C,
Sposób przechowywania:przechowywać w warunkach chłodniczych,
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Zużyć bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Sposób przygotowania:
Rekomendowane spożycie po obróbce termicznej. Zalecane warunki wypieku: piekarnik rozgrzać do temperatury 230°C +\- 5 C, czas pieczenia 5-6 minut, do zarumienienia się sera.
Pozostałe informacje
Producent:
LACTALIS POLSKA SP.Z O.O.
Dystrybutor:
Jeronimo Martins Polska S.A.
Certyfikaty:
Certyfikat weterynaryjny:PL 20101601 WE
Nazwa wymagana prawnie:
Ser podpuszczkowy niedojrzewający z masy parzonej.