
Twój koszyk jest pusty
Dodaj produkty do koszyka i przekonaj się, jak łatwo zrobisz u nas zakupy.
Boczniaki pokrój wzdłuż blaszki na mniejsze kawałki. Podsmaż z obu stron na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.
Na drugiej patelni na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojone w piórka cebule, liście laurowe i ziele angielskie. Gdy cebula się zeszkli, dodaj syrop klonowy, ocet, koncentrat pomidorowy, kurkumę, imbir i śliwki pokrojone w małą kostkę. Składniki duś około 5 minut, aż cebula będzie miękka. Dodaj sól i pieprz.
Ostudzone boczniaki ułóż w słoiku, przekładając każdą część przestudzonym sosem (ostatnią warstwą powinien być sos). Udekoruj zieloną pietruszką. Szczelnie zamknięty słoik włóż do lodówki na mniej więcej 24 godziny.