Kawa ciasteczkowa

Kawa ciasteczkowa

Spis treści

Składniki

  • 1 kapsułka kawy Delta Q o preferowanej intensywności
  • 1-2 łyżeczki syropu ciasteczkowego
  • 2 ciasteczka z kawałkami czekolady
  • 180 ml mleka Mleczna Dolina SYROP CIASTECZKOWY
  • ½ szklanki wody
  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 1 laska cynamonu
  • 5 kropli aromatu migdałowego
  • 1 laska wanilii

Przygotowanie

Przygotuj syrop, łącząc wodę, cukier, cynamon i aromat migdałowy w garnku. Laskę wanilii przetnij wzdłuż, ziarenka zbierz nożem i włóż je do garnka. Umieść w nim również laskę wanilii.

Przygotuj syrop, łącząc wodę, cukier, cynamon i aromat migdałowy w garnku. Laskę wanilii przetnij wzdłuż, ziarenka zbierz nożem i włóż je do garnka. Umieść w nim również laskę wanilii.

Zaparzoną kawę połącz z dowolną ilością syropu ciasteczkowego. Dodaj pokruszone ciasteczko i wymieszaj.

Kawę udekoruj spieniony mlekiem i ciasteczkiem.