
Twój koszyk jest pusty
Dodaj produkty do koszyka i przekonaj się, jak łatwo zrobisz u nas zakupy.
Skórę kaczki ponacinaj, tworząc kratkę. Natrzyj mięso z obu stron solą, pieprzem i przyprawami. Pozostaw na godzinę w temperaturze pokojowej.
Piersi ułóż na patelni skórą do dołu. Smaż na niedużym ogniu około 15 minut, stopniowo wytapiając tłuszcz. Przewróć mięso na drugą stronę i smaż przez 3 minuty. Przełóż je do naczynia żaroodpornego i piecz 10 minut w temperaturze 180˚C.
Na czystej patelni rozpuść masło, dodaj jabłka pokrojone w ósemki, posyp je cukrem, solą i majerankiem. Podsmaż je na średnim ogniu, aż zmiękną i nabiorą złocistego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Wyciągnij mięso z piekarnika, dodaj smażone jabłka. Podawaj z kopytkami.