![](https://zakupy.biedronka.pl/on/demandware.static/-/Library-Sites-GroceryBiedronkaSharedLibrary/default/dwe677c1c2/images/icon-basket-empty.png)
Twój koszyk jest pusty
Dodaj produkty do koszyka i przekonaj się, jak łatwo zrobisz u nas zakupy.
Rozmroź grzyby, a suszone zalej wrzątkiem. Marchew, pietruszkę, cebulę i selera obierz i pokrój w kostkę, a białą część obranego pora w plasterki.
W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju i 2 łyżki masła, dodaj warzywa korzeniowe i przesmaż. Następnie zalej je wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i suszone grzyby razem z wodą z namaczania.
Na patelni przesmaż cebulę i pora z 2 łyżkami oleju i 2 łyżkami masła. Kiedy się zeszklą, dodaj rozmrożone grzyby i smaż przez 10-15 minut. Przełóż wszystko do garnka, a patelnię zalej winem, odparuj, zmniejszając objętość o połowę, i wlej do zupy.
Oderwij listki z natki pietruszki, łodygi zwiąż sznurkiem i wrzuć do garnka. Gotuj zupę na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj rodzynki i wyjmij łodygi natki. Zupę zabiel śmietanką, dopraw solą i pieprzem.
Kiedy zupa będzie gotowa, rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju i 1 łyżkę masła. Rybę pokrój na mniejsze kawałki i smaż przez kilka minut. Zupę podawaj z dorszem, udekorowaną listkami pietruszki.