
Twój koszyk jest pusty
Dodaj produkty do koszyka i przekonaj się, jak łatwo zrobisz u nas zakupy.
Spis treści
1. Na patelnię wysyp winogrona oderwane od gałązek, dodaj wino, miód, ocet, szczyptę soli i pieprzu oraz 1 gałązkę rozmarynu. Przesmaż kilka minut na małym ogniu, aż owoce zmiękną.
2. Na suchej patelni upraż pistacje.
3. Przygotuj salsę: oliwki drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą oraz skórką z cytryny i rozdrobnionym czosnkiem.
4. Na blaszce z papierem do pieczenia ułóż pinsę, polej ją połową salsy oliwkowej, posyp listkami rozmarynu, oprósz solą. Obok pinsy wyłóż ser. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180°C. Piecz, aż pinsa się przyrumieni, a ser będzie miękki. Wyjmij całość z pieca.
5. Delikatnie przenieś ser na talerzyk lub do miseczki. Na wierzch wyłóż winogrona z sosem i pokruszone, uprażone pistacje. Serwuj z kawałkami pieczonej pinsy polanej resztą salsy oliwkowej.